Idee

Inspiratie voor het plaatsen van Cortenstaal in uw tuin

Cortenstaal is de laatste jaren één van de opvallendste trends in de tuinarchitectuur. Door Cortenstaal te gebruiken worden esthetiek en duurzaamheid gecombineerd. De mogelijkheden en de veelzijdigheid van dit materiaal zijn oneindig. Het past dan ook bij elk type tuin. Klassieke, moderne, strakke, wilde, grote of kleine tuinen.  

Ontdek hieronder de vele toepassingen van Cortestaal.

Plantenbakken                         

 

De typisch mooie roestkleur van de bloembakken vormt een mooi contrast met het groen van de planten. Elke plantenbak is uniek door het spel van de natuur.

De plantenbakken kunnen ook binnen geplaatst worden nadat ze behandeld werden met Rustfix Oil (vernis).

 

Schuttingen                                 

Met deze schutting in Cortentaal creëer je een knus hoekje uit de wind of maak je je tuin af voor meer privacy. Ze kunnen vrijstaand geplaatst worden zonder zichtbare bevestigingspalen. Zeer mooi in combinatie met een houtopslag.

 

 Houtopslag   

Het samenbrengen van cortenstaal en hout zorgt voor een mooie natuurlijke kleurencombinatie. Met een cortenstalen houtopslag heb je meteen een stijlvolle en efficiënte oplossing voor een praktisch probleem.

 

Brievenbussen


De eyecatcher van je oprit. Naar eigen smaak samen te stellen door middel van huisnummer-opties en verlichting. De Cortenstaal brievenbussen zijn tijdloos en ijzersterk.

 

Trappen

Niveauverschillen oplossen in uw tuin kan perfect met deze stoere Cortenstaal trap. Zeer eenvoudig te monteren. Het uitzicht van het verroeste metaal past zeer goed bij de natuurlijke elementen van de tuin.

 

Kantopsluitingen   

   

Verschillende elementen zoals planten, bloemen, tegels, gras, steentjes, samenbrengen in een strak ontwerp kan door het gebruiken van kantopsluitingen. Met kantopsluitingen kan je ook zeer gemakkelijk hoogteverschillen maken, Deze zijn beschikbaar in 15 en 29 cm hoog.

 

Vijvers en waterelementen 

             

Genieten van het rustgevende geluid van water na een lange werkdag. Tot jezelf komen in eigen tuin. Een blikvanger voor dag en nacht dankzij de ingebouwde verlichting. Door de verscheidenheid aan modellen en vormen past deze zowel in grote als kleine tuinen.

 

Vuur in de tuin

Plaats een vuurschaal, vuurtafel of vuurhaard in je tuin om tot in de late uurtjes te genieten van warmte bij frissere avonden. Een cortenstalen vuurelement trekt de aandacht naar zich toe en geeft je tuin een unieke en originele designlook. Het innovatief materiaal heeft uitstekende warmteverspreidende eigenschappen, waardoor het vuurelement warmte geeft op een efficiënte manier.

 

Sokkel     

De sokkel wordt gebruikt om een accent te leggen op een specifiek element in de tuin. De mogelijkheden om kunst, bloemen, beelden,… te presenteren zijn eindeloos. Als u verlichting onder de sokkel plaatst, ontstaat er ook ’s avonds een sfeervol effect. Als u een vuurschaal op de sokkel plaatst krijgt u een vuurzuil.

 

 Maatwerk

Persoonlijke creaties zorgen voor een origineel resultaat. Hierdoor zal je steeds een buitengewone en unieke blikvanger bezitten. Cortenstaal wordt ook gebruikt om bruggen en containers te bouwen, wat dan weer wijst op de sterkte en duurzaamheid van het materiaal. Ook vele kunstenaars hebben reeds de schoonheid en veelzijdigheid van het materiaal ontdekt.    

Cortenstaal, ook wel bekend als weervast staal, is een groep staallegeringen die bestand zijn tegen corrosie. Deze staalsoorten zijn ontworpen om zonder coating te worden gebruikt, waardoor ze veel worden gebruikt in architectuur, constructie en sculpturen.

Cortenstaal dankt zijn naam aan de ontwikkelaar ervan, de Amerikaanse fabrikant United States Steel Corporation. Het bedrijf ontwikkelde de legering in de jaren 30 van de vorige eeuw en de naam Cortenstaal is afgeleid van de woorden “corrosie” en “weerstand”.

Wat Cortenstaal zo bijzonder maakt, is dat het door blootstelling aan de buitenlucht een mooie roestbruine kleur krijgt. Dit komt door de vorming van een roestlaag, ook wel bekend als patina, op het oppervlak van het staal. Deze roestlaag beschermt het staal tegen verdere corrosie, waardoor het staal een lange levensduur heeft en weinig onderhoud nodig heeft.

Cortenstaal wordt veel gebruikt voor buitenconstructies zoals gevelbekleding, bruggen, sculpturen en tuinmeubelen. Het wordt ook steeds populairder in interieurontwerp, waarbij het wordt gebruikt voor trappen, deuren en meubels.

Kortom, Cortenstaal is een duurzame en onderhoudsvriendelijke staalsoort die door zijn unieke eigenschappen en esthetiek steeds populairder wordt in de bouw- en ontwerpwereld. En het mooie is: door de roestlaag krijgt het een nog mooiere uitstraling!

Ontdek onze cortenstaal producten