Hoe kan ik het roestproces van Cortenstaal versnellen?

Stappenplan

Benodigdheden: handschoenen, ontvetter, een doekje, zout of azijn en water of roestversneller en een beetje geduld.

Stap voor stap het roestproces van Cortenstaal versnellen:
Stap 1: verwijder de waslaag die op het Cortenstaal zit met de ontvetter en een doekje
Stap 2: meng een eetlepel zout onder minstens 1,5 liter water of gebruik de roestversneller te koop in de webshop. Dit product zorgt voor een gecontroleerd versnellen van het roestproces
Stap 3: Spuit het mengsel of de roestversneller gelijkmatig op het Cortelstaal product
Stap 4: Herhaal dit dagelijks
Stap 5: Om tot een volledig geroest product te komen, zal u dit ongeveer 6 weken moeten volhouden

Voorzichtigheid is wel aangewezen. Spuit zeker geen grote hoeveelheden.
Plaats uw product tijdens de behandeling op een geschikte ondergrond. Er kunnen tijdens het roestproces, roestvlekken ontstaan op de ondergrond.

  

Cortenstaal, ook wel bekend als weervast staal, is een groep staallegeringen die bestand zijn tegen corrosie. Deze staalsoorten zijn ontworpen om zonder coating te worden gebruikt, waardoor ze veel worden gebruikt in architectuur, constructie en sculpturen.

Cortenstaal dankt zijn naam aan de ontwikkelaar ervan, de Amerikaanse fabrikant United States Steel Corporation. Het bedrijf ontwikkelde de legering in de jaren 30 van de vorige eeuw en de naam Cortenstaal is afgeleid van de woorden “corrosie” en “weerstand”.

Wat Cortenstaal zo bijzonder maakt, is dat het door blootstelling aan de buitenlucht een mooie roestbruine kleur krijgt. Dit komt door de vorming van een roestlaag, ook wel bekend als patina, op het oppervlak van het staal. Deze roestlaag beschermt het staal tegen verdere corrosie, waardoor het staal een lange levensduur heeft en weinig onderhoud nodig heeft.

Cortenstaal wordt veel gebruikt voor buitenconstructies zoals gevelbekleding, bruggen, sculpturen en tuinmeubelen. Het wordt ook steeds populairder in interieurontwerp, waarbij het wordt gebruikt voor trappen, deuren en meubels.

Kortom, Cortenstaal is een duurzame en onderhoudsvriendelijke staalsoort die door zijn unieke eigenschappen en esthetiek steeds populairder wordt in de bouw- en ontwerpwereld. En het mooie is: door de roestlaag krijgt het een nog mooiere uitstraling!

Ontdek onze cortenstaal producten